ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI

“Sözlük Özgürlüktür”

ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

1-Dilimizin Zenginlikleri “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması ile öğrencilerimizin Türkçe ’deki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamak,

2- Öğrencilerimizin toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmak,

3- Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,

4-Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek, düşünce dünyasına hitap edebilmek,

5-Öğrencilere düşünme, yorumlama yeteneği kazandırmak,

6- Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek,

7-Öğrencilerin anlama ve anlatma becerisini geliştirmek,

YARIŞMAYAKATILACAKLAR:

Yarışma 2.sınıflarda verilen kelimelerin içinde yer aldığı bir hikâye oluşturup yazım kurallarına göre yazıp sınıf öğretmenine teslim edecekler. Başvurular her sınıf düzeyinde okul komisyonu kararınca her sınıf düzeyi için belirlenen ortak kelimelerin  zümre başkanınca sınıf öğretmenlerine sınıflarına duyurması için bildirilecek.

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI

1.” Tutum, Kumbara, Tasarruf, İstek ve İhtiyaç, Bütçe” bu kelimeler doğrultusunda hikâye anlatılacak.

2. Yarışmaya okulumuzdaki 2.sınıf öğrencileri katılabilir.

3. Eserlergerçekbirolaydanesinlenerekyazılabileceğigibihayalürünüdeolabilir.

4. Eserlerde sınıf öğretmenleri tarafından kendisine bildirilen anahtar kelimelerdenenaz3kelimebulunmalıdır.

5.   Eserlerdekullanılananahtarkelimelerhikâyebaşlığındanönce“Hikâyede  kullanılananahtarkelimeler”başlığı ilebelirtilmelidir.

6. Eserleröğrencinin kendi el yazısı ile yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat ederekyazılacaktır. Yazı ve sayfa düzenine dikkat edilecek.

7. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılacak ve her sınıftan (1) öğrenci seçilecek.

8. Anlatılacak hikâye öğrenciye verilen kelimelerle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır.

9.Farklı platformlardan alınan benzer eserler yarışmadan elenecektir.

10. Hikâye anlatma Türkçe anlatım tekniklerine uygun olmalıdır.

11. Anlatılacak hikayeler en az 75-100 arası kelime içermelidir.

12. Anlatılacak hikayeler A4  ebatında hazırlanmalı ve komisyona kurşun kalemle yazılarak teslim edilmelidir.

13. Anlatılacak hikayeler için tanıtım amaçlı kapak bulunmalıdır.

14. Dış kapakta hikâyenin adı,  hazırlayanın adı-soyadı ,sınıfı ve numarası bulunmalıdır.

15. Dereceye giren eserler okul  eser seçme kurulu tarafından değerlendirilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

1.Amaçlara uygunluk (Anahtar kelimeler kullanılmış mı?          10

2. Özgünlük                                                                                   20

3. Kurgu, karakter ve olayların uyumu                                         15

4. Yazım ve noktalama kurallarına uygunluk                               15

5. Hikâyenin-Masalın bir bütün olarak sunulabilmesi                  15

6. Hikâye anlatma tekniğinin kullanımı                                        15

7.Hikaye yazılan kağıtların düzeni ve estetiği                              10

TOPLAM  :100 PUAN

DİĞER HUSUSLAR

1. Yarışmaya katılan eserler okulumuzdaki eser inceleme ve seçme okul komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

2. Eser inceleme komisyonu ilk üçe (3) giren  eserleri belirleyecektir.

3. Dereceye giren öğrenci ödülleri Okul Müdürlüğü tarafından verilecektir.

4. Ödüller daha sonra belirlenecektir.

5-Yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

1-Tanıtım ve Duyuru: 21/12/2023